Babeczki to te młodsze siostry muffinek. Smakowały moim znajomym, przecież gotujemy po to by dogodzić podniebieniom innych, naszych rodzin, przyjaciół. Delikatne, puszyste, sami spróbujcie!!!
Babeczki korzenne
· 1 jajko
· 1 łyżeczka aromatu waniliowego
· 225 ml mleka
· 50g stopionego masła
· 300g maki
· 2 łyżeczki proszku do pieczenia
· 100g cukru pudru
· 50 g cukru cynamonowego
· łyżeczka imbiru mielonego
· szczypta kardamonu
Jajko, aromat, mleko i masło ubijamy w misce, po kolei dodając składniki. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kardamon i imbir i mieszamy. Piekarnik rozgrzewamy do 180oC, nakładamy masę do foremek i pieczemy 20 - 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz