Delikatne, mięciutkie muffinki, pełne jagód z aromatycznym wnętrzem z serka mascarpone. A do tego polewa z białej czekolady!
Jagodowe muffinki z mascarpone i białą czekoladą
2 łyżki masła
nadzienie:
0,5l jagód
2 łyżki cukru
łyżka budyniu waniliowego w proszku
żółtko
125g mascarpone
łyżka budyniu waniliowego w proszku
2-3 łyżki cukru
polewa:
200g białej czekolady
2-3 łyżki likieru z orzechów włoskich
Żółtko utrzyj ma puszystą masę z cukrem i połącz z mascarpone. Składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
.......................................
Kiedy to czytasz, może jeszcze jestem ubrudzona mąką, marmoladą czy czymś jeszcze innym i w wielkim pędzie piekę bułeczki i ciasteczka, chleby i drożdżówki w piekarni nad morzem, a może już odsypiam krótką noc i ciężką pracę.
Kiedy to czytasz na pewno jestem szczęśliwa, w środku mnie zamieszkał pewien fajny gość - spokój.
Jest tak jak chciałam.
Jestem w środku czegoś pięknego i nie chcę nawet szukać czy myśleć o drzwiach wyjściowych z obecnego stanu.
Życie ma swój rytm i swoje plany dla nas, nie ma co czegoś przyśpieszać, planować.
Warto za to marzyć. :)
Pozdrawiam,
[muffinka.]
1 komentarz:
To dla mnie jak muffinowe niebo :)
Prześlij komentarz