Strudel z kruchego ciasta francuskiego, z masą makową, podwójną ilością rodzynek, który przygotujesz w bardzo krótkim czasie!
Francuska strucla z makiem
opakowanie ciasta francuskiego
jajko do posmarowania
pół puszki masy makowej
2 garści rodzynek (namoczone kilka godzin wcześniej w gorącej wodzie)
Ciasto francuskie rozwiń, na środek wyłóż masę makową wymieszaną z dodatkowymi rodzynkami, potnij i zawiń wg tej instrukcji(klik).
Posmaruj jajkiem i piecz 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
Po upieczeniu posmaruj lukrem lub posyp cukrem pudrem.
..........................................................................................
Dystansuję się.
I wprowadzam małe zmiany, zanim zrealizuję te większe.
Pozdrawiam,
[muffinka.]
5 komentarzy:
Podoba mi się zarówno jej szybkie przygotowanie, jak i proporcja składników - duża ilość masy makowej jest dla mnie naprawdę istotnym aspektem :)
Jak nagle by mi się zwalił tuzin krasnoludów do mieszkania, zastosowałabym się właśnie do tego magicznego przepisu :D
Dużo masy makowej- najlepiej!
Świetny pomysł z tym ciastem francuskim :)
Mmm pyszny pomysł :)
Prześlij komentarz