wtorek, 7 stycznia 2014

Francuska strucla z makiem w pół godziny.


Strudel z kruchego ciasta francuskiego, z masą makową, podwójną ilością rodzynek, który przygotujesz w bardzo krótkim czasie!





Francuska strucla z makiem
 
opakowanie ciasta francuskiego
jajko do posmarowania
 
pół puszki masy makowej
2 garści rodzynek (namoczone kilka godzin wcześniej w gorącej wodzie)
 
Ciasto francuskie rozwiń, na środek wyłóż masę makową wymieszaną z dodatkowymi rodzynkami, potnij i zawiń wg tej instrukcji(klik).
Posmaruj jajkiem i piecz 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
Po upieczeniu posmaruj lukrem lub posyp cukrem pudrem.
 
 
 
 
 
..........................................................................................
 
Dystansuję się.
I wprowadzam małe zmiany, zanim zrealizuję te większe.
 
Pozdrawiam,
[muffinka.]
 
 


5 komentarzy:

whiness pisze...

Podoba mi się zarówno jej szybkie przygotowanie, jak i proporcja składników - duża ilość masy makowej jest dla mnie naprawdę istotnym aspektem :)

Aurora pisze...

Jak nagle by mi się zwalił tuzin krasnoludów do mieszkania, zastosowałabym się właśnie do tego magicznego przepisu :D

Angie pisze...

Dużo masy makowej- najlepiej!

Malwinka pisze...

Świetny pomysł z tym ciastem francuskim :)

Kamciss pisze...

Mmm pyszny pomysł :)

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...