środa, 15 maja 2013

Tarta z kajmakowo-truflowym mascarpone, owocami i orzechami.



 
Maślany, kruchy spód, a na nim kajmakowo-truflowy (dzięki likierowi truflowemu) krem z mascarpone, który idealnie komponuje się z orzechami laskowymi karmelizowanymi w miodzie, borówkami i truskawkami.
To się nazywa słodka chwila... :)


 




 
Chodzę jak kot, własnymi ścieżkami.
 
 
Gdy ostatnio udała mi się beza, gdy zadzwonił telefon i usłyszałam to, co chciałam usłyszeć, gdy ostatnie dni spędzam codziennie w kuchni, gdy zaburzam łyżeczkę w tarcie, czy w bardzo zdrowej szarlotce, gdy jest spokojnie i wszystko się układa,
uśmiecham się.
Dobrze jest się uśmiechać, pomimo wszystko.
Dobre jedzenie w tym naprawdę pomaga! :)
 
Pozdrawiam,
 
[muffinka.]


Przepis bierze udział w konkursie - http://fabrykaform.pl/magazyn/konkurs-kulinarny-joseph-joseph-w-ff.php

8 komentarzy:

Maggie pisze...

Ten krem to pewnie wyjadalabym lyzka.
A jedzenie faktycznie pomaga przywolac usmiech!

ANIA pisze...

pysznie u Ciebie, chętnie zjadłabym choć kawałeczek :)

granatowa pisze...

O jakie ładne... :) Szkoda tylko, że przepis jest bardzo źle czytelny, nawet po powiększeniu zdjęcia. Czemu odeszłaś od publikowania przepisu jako tekstu? Dzięki temu można go było normalnie wydrukować i schować do zeszytu z przepisami.

Lolinka pisze...

Bardzo lubię takie ciasta, są takie eleganckie i kojarzą mi się z Paryżem

dżags pisze...

już wyobrażam sobie jak pysznie smakuje! Nie mówiąc już o tym, że pięknie wygląda ; )

zufik pisze...

Takie pyszności lekiem na całe zło ;)

Moni pisze...

tarta tak pysznie nadziana... aż ślinka cieknie :)

malenka pisze...

Wygląda przesmacznie :D

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...