niedziela, 13 kwietnia 2014

Brownie z czerwonym winem




Brownie z czerwonym winem

brownie:
60g gorzkiej czekolady
50g masła
50ml czerwonego wina
1 duże jajko
70g cukru
łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
szczypta kardamonu
40g mąki
15g kakao
szczypta soli

polewa:
30g czekolady
łyżeczka masła
łyżka wina

Czekoladę rozpuść z masłem w kąpieli wodnej, następnie połącz z winem. Gdy ostygnie wymieszaj z jajkiem i cukrem. Dodaj przesianą mąkę i kakao, przyprawy i sól. Przełóż do silikonowej foremki na muffiny i piecz 10-15 minut w 180 stopniach.

Aby przygotować polewę rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę z masłem i wymieszaj z winem. Udekoruj brownie.

4 komentarze:

Karmel-itka pisze...

o matulu! wyglądają jak z najdroższej cukierni świata! piękne.

Kamciss pisze...

Czekam z niecierpliwością na przepis! :)

Aurora pisze...

To może przy tym ciachu się wreszcie spotkamy ? :D

Justine pisze...

wygląda ślicznie! :)
---
http://takeittasty.blogspot.com
http://facebook.com/takeittasty

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...