Brownie z czerwonym winem
brownie:
60g gorzkiej czekolady
50g masła
50ml czerwonego wina
1 duże jajko
70g cukru
łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
szczypta kardamonu
40g mąki
15g kakao
szczypta soli
polewa:
30g czekolady
łyżeczka masła
łyżka wina
Czekoladę rozpuść z masłem w kąpieli wodnej, następnie połącz z winem. Gdy ostygnie wymieszaj z jajkiem i cukrem. Dodaj przesianą mąkę i kakao, przyprawy i sól. Przełóż do silikonowej foremki na muffiny i piecz 10-15 minut w 180 stopniach.
Aby przygotować polewę rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę z masłem i wymieszaj z winem. Udekoruj brownie.
4 komentarze:
o matulu! wyglądają jak z najdroższej cukierni świata! piękne.
Czekam z niecierpliwością na przepis! :)
To może przy tym ciachu się wreszcie spotkamy ? :D
wygląda ślicznie! :)
---
http://takeittasty.blogspot.com
http://facebook.com/takeittasty
Prześlij komentarz