wtorek, 21 stycznia 2014

Confiture de lait - masa krówkowo-mleczna.


Dwie i pół godziny.
Tyle mi zajęło przygotowywanie konfitury mlecznej, z którą poeksperymentuję napewno, bo gotując ją 10 minut dłużej otrzymałabym krówki!
Sama masa ma właśnie smak krówkowy, idealny do... zobaczycie za parę dni :)



Podane składniki umieść w rondelku, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj 2-3 godziny, mieszając co kwadrans. Pod koniec robiłam to już trzepaczką. Przechowuj w lodówce.

.....................................................


i znów wszystko się układa,
znów odliczanie ma sens.
24 dni.
znów wszystko idzie po mojej myśli.
muszę być tylko czujna, że to tak czy siak może się zepsuć,
bo życie to sinusoida, raz jesteś na górze, raz na dole.

pozdrawiam,
[muffinka.]

What is given can't be returned.
The cards are in our hands.
All that is living can be hurt,
And that's the end of innocence.
 

3 komentarze:

Natalie pisze...

Uwielbiam krówki ,a taki krem o ich smaku to poezja ! :)

whiness pisze...

Faktycznie idealny, patrząc na jego konsystencję. Nigdy nie robiłam sama masy krówkowej, ale już wiem, że czeka w tej dziedzinie mała kuchenna rewolucja.

Jey pisze...

orety, przecież to musi się wręcz rozpływać w ustach!

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...