poniedziałek, 17 listopada 2014

Tort ombre techniką płatkową.




Nie jest idealny, ale myślę, ze kolejny wyjdzie mi już lepiej. 
Technika urocza, trochę skomplikowana i czasochłonna. 

Należy wycisnąć krem na przygotowany wcześniej tort (posmarowany kremem maślanym) okrągłą końcówką, 2 centymetrowego groszka i przeciągnąć go małą szpatułką bądź małą łyżeczką.

Najlepszy do tortu wykonanego tą techniką jest krem maślany na bezie szwajcarskiej.

A do posypania kremowych przełożeń między biszkoptami chrupiące małe ciasteczka w czekoladzie (klik).
Tylko na patisierka.pl, 32 zł za 800g.
Świetnie się sprawdzą jako topping na cupcakes lub do wyjadania bezpośrednio z wielkiego opakowania :)

Crispearls mleczne


Pozdrawiam,
[muffinka.]



6 komentarzy:

Agnieszka S. pisze...

Piękny :)

whipped cream pisze...

Matko Boska... cudowny tort!!! Ciszy oko przyznam szczerze! Pięknie Ci wyszedł!!!

Dusia pisze...

cudny jest, ja robiłam różyczkowy :)

gin pisze...

Łał, wygląda fenomenalnie :) Marzy mi się taki, ale chyba nie jestem taka zdolna...

Martha pisze...

Ten tort to po prostu mistrzostwo! :)
Genialnie Ci wyszedł! *.*

Justyna Żak pisze...

ale rewelacyjnie wygląda:)

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...