piątek, 14 marca 2014

Zrolowane tosty francuskie z nutellą i bananami.



..........................................................

Zakochałam się w tostach francuskich już jakiś czas temu,
potem w Manchesterze moja miłość kwitła,
a ostatnio weszła na wyższy poziom, gdy okazało się, że można tosty zrolować i nadziać ulubionymi dodatkami, które miękną i karmelizują się - w przypadku bananów.
Te są obtoczone w brązowym cukrze, co dodaje dodatkowej chrupkości!
Dobre na ciepło i na zimno, idealne!

Pozdrawiam,
[muffinka.]
 

10 komentarzy:

teenager ;) pisze...

ja już właśnie zbyt długo tostów nie jadłam i wielką ochotę mam by powrócić do nich w takiej pysznej rollowanej wersji! nie tylko wyglądają świetnie, ale i pewnie smakują pysznie - trzeba spróbować :)

Gosia Szulc pisze...

właśnie jem na śniadanie kanapki z nutellą :D ale w takiej formie baaaaaaardzo chętnie bym wsunęła :)

granatowa pisze...

chciałabym zobaczyć przepis... niestety wklejenie go w zdjęcie skutecznie mi to uniemożliwia :( szkoda... bo miałam ochotę na takiego tosta na śniadanie :(

wedelka pisze...

Świetny pomysł z tym zrolowaniem ;) Muszę wypróbować :)

BasJula pisze...

Przepadłyśmy. Nutella + banan i jeszcze tosty francuskie - uwielbiamy! Tosty wyglądają przepysznie.

Karolina pisze...

A można prosic o spisanie przepisu?:) Bo na obrazku średnio go widać, pozdrawiam!

asieja pisze...

Ty to potrafisz mnie skusić, wychodzi Ci to idealnie. Moja!:-)))

whiness pisze...

Wyobrażam sobie ten smak... i bardzo, bardzo żałuję, że nie mam na zbyciu żadnych tostów.

aldia arcadia pisze...

Mniam. wygląda smakowicie!

Kasia Stańczuk pisze...

Wyglądają na smakowite! Ślinka cieknie na myśl o ich chrupiąco-wilgotnej strukturze, mimo iż dopiero co zjadłam obiad;p Zapraszam na norwegiaodkuchni.blogspot.com

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...