Z kruchego ciasta francuskiego, z kardamonowo-cynamonowym nadzieniem z owoców leśnych.
Niedźwiedzie łapki z owocami leśnymi
opakowanie ciasta francuskiego xl
opakowanie mrożonych owoców
1/2 szklanki wody
2 łyżki skrobii ziemniaczanej
1/3 łyżeczki kardamaonu
łyżeczka cynamonu
1/2 szklanki cukru
jajko
Owoce gotuj na patelni z wodą, cukrem i przyprawami. Po 10 minutach odlej troszkę syropu do szklanki, wymieszaj ze skrobią i partiami, ciagle mieszając wlej do owoców. Gotuj przez 10-15 minut, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje. Wystudź.
Ciasto przetnij na pół poziomo, nałóż nadzienie na 1/3 wysokości paska, zwiń. Pokrój na 7-8 cm kawałki i ponacinaj pazurki. Przenieś na blachę do piecznia wyścieloną papierem do pieczenia. Posmaruj jajkiem i piecz 30 minut w 200 stopniach.
Instrukcja dokładniejsza: (klik)
Jesienna melancholia dopadła mnie, smutam i nic na to nie mogę poradzić.
Zapachy, które rozstaczają się po kuchni na chwilę odrywają mnie od rzeczywistości, która powinna wyglądać inaczej...
Pozdrawiam,
[muffinka.]
7 komentarzy:
Fantastyczne !!
http://domowe-wypieki.com/tort-oreo/
Jakie one piękne!!
Urocze i jak pysznie wyglądają :)
Śliczne! Aż chciałoby się je natychmiast schrupać!
brulionspadochroniarza.blogspot.com
pyszności :*
Wspaniałe :)
Wspaniałe :)
Prześlij komentarz