piątek, 18 października 2013

Niedźwiedzie łapki z owocami leśnymi.


Z kruchego ciasta francuskiego, z kardamonowo-cynamonowym nadzieniem z owoców leśnych.


Niedźwiedzie łapki z owocami leśnymi

opakowanie ciasta francuskiego xl

opakowanie mrożonych owoców
1/2 szklanki wody
2 łyżki skrobii ziemniaczanej
1/3 łyżeczki kardamaonu
łyżeczka cynamonu
1/2 szklanki cukru

jajko

Owoce gotuj na patelni z wodą, cukrem i przyprawami. Po 10 minutach odlej troszkę syropu do szklanki, wymieszaj ze skrobią i partiami, ciagle mieszając wlej do owoców. Gotuj przez 10-15 minut, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje. Wystudź.
Ciasto przetnij na pół poziomo, nałóż nadzienie na 1/3 wysokości paska, zwiń. Pokrój na 7-8 cm kawałki i ponacinaj pazurki. Przenieś na blachę do piecznia wyścieloną papierem do pieczenia. Posmaruj jajkiem i piecz 30 minut w 200 stopniach.

Instrukcja dokładniejsza: (klik)





Jesienna melancholia dopadła mnie, smutam i nic na to nie mogę poradzić.
Zapachy, które rozstaczają się po kuchni na chwilę odrywają mnie od rzeczywistości, która powinna wyglądać inaczej...

Pozdrawiam,
[muffinka.]

8 komentarzy:

Ervisha pisze...

Wspaniałe :)

Justin&Dorothy pisze...

Fantastyczne !!

http://domowe-wypieki.com/tort-oreo/

Angie pisze...

Jakie one piękne!!

Kamciss pisze...

Urocze i jak pysznie wyglądają :)

Magdalena Cendrowska pisze...

Śliczne! Aż chciałoby się je natychmiast schrupać!

brulionspadochroniarza.blogspot.com

Cassie Ania pisze...

pyszności :*

Schokolade Inspirationen pisze...

Wspaniałe :)

Schokolade Inspirationen pisze...

Wspaniałe :)

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...