Chlebki naan to mąka, maślanka i drożdże. Do tego robi się je na patelni!

..............................................................................................................................................................
Jedzenie odbieramy wszystkimi zmysłami.
Dotykiem, słuchem, zapachem, wzrokiem oraz węchem.
Kocham to, co robię, ponieważ przeżywam cały proces wymyślania, przygotowywania, podania jak i spożywania.
Jest to niestety pracochłonne. Od pomysłu, przez zaplanowanie zakupów, zrobienie ich, przygotowanie każdego poszczególnego składnika (hummus, tahini, chlebki, karmelizowana marchewka w imbirze i sezamie) po celebrację i sprzątanie.
Ale nie wyobrażam sobie spędzać moich dni inaczej niż na wymyślaniu nowych smaków, tekstur i kształtów.
Więc gdy masz trochę czasu zrób sobie tą przyjemność to upiecz sobie chleb :)
Pozdrawiam,
muffinka
1 komentarz:
Z maślanką? Nigdy nie słyszałam o takim połączeniu składników. Zmienia smak czy nie? :)
https://jaglusia.wordpress.com/
Prześlij komentarz