Tydzień temu wyszedł drugi numer kwartalnika Season Magazyn, w którym mam swoją własną, słodką rubrykę.
W poprzednim W OGNIU prezentowałam jesienne wypieki i aroniowe parfait z karmelizowanymi orzechami.
Co numer dostaję jakieś wyzwanie.
W tym, W BIELI, miałam stworzyć kilka serników i sery, a oprócz tego miałam sesję w łóżku z moim ulubionym śniadaniem.
Serniki, które się pojawiły w numerze to:
japoński, puszysty z sosem miodowym i orzechami włoskimi
ogórkowy (o taaaaak!) z białą czekoladą i kokosem
londyński z karmelizowaną skórką pomarańczową
czekoladowy na zimno z domowego mascarpone i ricotty
oraz z oreo, whisky i białą czekoladą
Sery:
mascarpone
ricotta
Moje ulubione śniadanie:
crumpetsy, koniecznie z mascarpone i miodem
Sesja sernikowa była dość nietypowa :)
Każdy sernik można zjeść w jakiś sposób. A w jaki?
Zapraszam do lektury i nacieszenia oczu.
SEASON MAGAZYN / 2
W dzień, w który wyszedł magazyn, gazeta wyborcza, wrocławska wypuściła o nas artykuł, w którym znajdziecie bujny opis naszej twórczości, dlaczego jesteśmy inni i kilka zdań o mnie.
ARTYKUŁ
Pozdrawiam,
[muffinka.]
2 komentarze:
gratuluję takiego sukcesu :)
takie serniki muszą smakować obłędnie!
Prześlij komentarz