Lody rabarbarowo-karmelowe przygotowane bez maszynki, ale też bez żadnego mieszania. By je przygotować wystarczy 5 minut i oczywiście kilka godzinek mrożenia :)
Do czego się nadają? Zapraszam za dwa dni po przepis!
Lody rabarbarowo-karmelowe
(8 gałek)
2/3 szklanki śmietanki 30% lub 36% (200ml)
tubka mleka słodzonego zagęszczonego karmelowego
łyżka konfitury rabarbarowej z tego przepisu (klik)
Kremówkę ubij na sztywno, delikatnie połącz z mlekiem.
Konfiturę zmiksuj blenderem i wmieszaj do lodowej masy.
Włóż do zamrażarki na kilka godzin.
Gotowe!
...................................................................................
Siedzę na tarasie, piszę długie listy do A. i do O. na lawendowej papeterii, popijam kwaśną lemoniadę z syropem miętowym (na który przepis niebawem), na stoliku, w przezroczystym wazonie spoczywają polne kwiaty, zebrane nad jeziorem.
Dni snują się powoli, są magiczne coraz bardziej, ekscytują mnie, zaskakują.
Wychodzi słońce, więc spaceruję po plaży, uśmiecham się do siebie i do starszych ludzi wbijajacych regularnie swoje kijki w piasek.
Często się ostatnio uśmiecham, dzięki pewnemu komuś.
Pozdrawiam,
[muffinka.]
5 komentarzy:
Interesujące połączenie, jeszcze się z takim nie spotkałam:)
To coś dla mnie, definitywnie :) Własne lody jak z kawiarni, a może i lepsze?
mam słabość do rabarbaru i do słów na papierze napisanych. cudne lody Muffinko.
To musi być pyszne :) Zdecydowanie moje smaki
Kolejny przepis do wypróbowania jak tylko znajdę trochę czasu.:) List na lawendowej papeterii będzie moim skrytym marzeniem..:) |
Pozdrawiam!
Prześlij komentarz