Jeżeli lubisz batona twix, karmel lub czekoladę w dużej ilości to ta tarta jest dla Ciebie. Nic dodać nic ująć, naprawdę!
Uwagi:
- Do karmelu używaj garnka o grubym dnie - taki jest najlepszy.
- Kremówka powinna mieć temperaturę pokojową.
- Jeżeli posiadasz płatki soli morskiej to możesz nimi posypać tartę.
................................................................................................................................................................
Nastał czas spokojny.
Czas spoglądania na ten mieniący się cukier, co spada z nieba, od jakby innej strony i zawsze inaczej, czas zamarzania palców, czas picia kakao bez bitej śmietany, a chciałabym z nią i jeszcze z cynamonem, czas pakowania niektórych rzeczy do pudełka, zaklejania taśmą i wynoszenia do piwnicy, gdzieś głęboko, czas sprzątania, takiego, by kolejne robienie porządków przychodziło mi łatwiej, czas przyklejania sobie uśmiechów, czas uszczęśliwiania innych, czas ciepłych słów, wymienianych z moją A., czas planowania ostatniego, magicznego dnia tego roku, czas jakiś taki, którego nie znam, jakby nie mój, jakby obcy.
Czasie,
chcesz tak pędzić? Słyszałam, że będziesz coraz szybszy.
Pozdrawiam,
[muffinka.]
7 komentarzy:
Niedawno robiłam niemal identyczna tartę. Pyszności!
Pięknie wygląda! :)
Moja dzisiejsze marzenie i cel :D
Podobna robię w weekend :) dodaję dodatkowo pistacje - trochę tak karmel na słono :)Ostatnie zdjęcie powala i hipnotyzuje !! Pozdrawiam
Ale robisz ochotę na takie pyszności!
Dziwi mnie, że nikt nigdy - może mało uważnie czytam - nie komentuje tego, co dopisujesz co przepisów, tego, jak delikatnie opisujesz swoje stany i swój świat... piękne zdjęcia, piękną jesteś chyba osobą, tak wewnętrznie również, bardzo wrażliwą... I chyba nie jest idealnie ostatnio w Twoim świecie, widać między wierszami, widać wyraźnie. Wysyłam Ci więc ciepłe myśli, ciepłe jak kakao z cynamonem i chmurką śmietany, chętnie bym się z Tobą napiła, Muffinko!
Anioł,
ja się teraz dla Ciebie specjalnie uśmiecham :)
Prześlij komentarz