Dla tych, co posiadają palnik do crème brûlée zalecam zrobienie karmelizowanego banana, którego wystarczy tylko zanurzyć w cukrze i opalić. Dla tej karmelowej skorupki - warto!
Granola w 15 minut
(2 porcje)
70g płatków owsianych błyskawicznych
30g pokruszonych orzechów włoskich (lub jakichkolwiek innych)
30g wiórków kokosowych
40g oleju kokosowego
1,5 łyżki miodu
do swojej dodałam jeszcze jagody goji oraz żurawinę, więc hulaj dusza z dodatkami, byle nie za dużo
Podprażamy płatki owsiane na patelni razem z orzechami i wiórkami przez 5-7 minut na małym ogniu mieszając od czasu do czasu. Jeśli czujesz, że pachną to ten moment, żeby dodać miód oraz olej kokosowy. Podprażaj jeszcze kilka minut, nie zapominając o mieszaniu oczywiście.
Podawaj z zimnym mlekiem, jogurtem lub kefirem - wtedy chrupią ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz