BROWNIE, po prostu klasyka. Nie ma opcji, żeby się nie udało!
Mocno czekoladowe, z dodatku mąki można zrezygnować lub zastąpić ją mielonymi orzechami.
Ważne by zachować proporcje. Proste, co?
BROWNIE
(kwadratowa forma)
180g gorzkiej czekolady
180g masła
180g cukru
4 jajka
90g mąki pszennej
Czekoladę i masło rozpuść w kąpieli wodnej. Ostudź.
Jajka ubijaj w mikserze z cukrem, aż zwiększą swoją objętość - około 5-7 minut.
Ciągle miksując powoli wlewaj czekoladową masę. Przesiej mąkę i partiami dodawaj do ciasta miksując na najniższych obrotach lub mieszając szpatułką. Formę wyłóż papierem do pieczenia.
Piecz w 180 stopniach przez 25-30 minut.
............................................................................................................
Czekałam na ten dzień.
Odliczałam, zaczęłam od ośmiuset iluś.
Myślałam, że już nigdy nie nadejdzie.
I jest.
I wszystko się ułożyło, poprawiło, zmieniło, tak jak myślałam.
Mam swoje 42 m2 dzielone z moim A.
Mam w końcu SPOKÓJ i lat osiemnaście.
Pozdrawiam,
[muffinka.]
5 komentarzy:
Smacznie wygląda! :)
Proste, a ten smak... Bezbłędny :)
Uwielbiam :>
cudowne, najprostsze i najpyszniejsze brownie <3
zajrzałam tu ostatnio po kilku miesiącach przerwy, jestem pod wrażeniem! gratuluję wszystkich kulinarnych sukcesów, jesteś niesamowitą dziewczyną! gratuluję nadejścia tego upragnionego dnia, wiem, jak to jest :) tak trzymaj!
Bardzo fajny przepis, nie sądziłam, że brownie jest tak proste w przygotowaniu;)
Prześlij komentarz