wtorek, 7 kwietnia 2015

BROWNIE, po prostu!


BROWNIE, po prostu klasyka. Nie ma opcji, żeby się nie udało!
Mocno czekoladowe, z dodatku mąki można zrezygnować lub zastąpić ją mielonymi orzechami. 
Ważne by zachować proporcje. Proste, co?



BROWNIE
(kwadratowa forma)

180g gorzkiej czekolady
180g masła
180g cukru
4 jajka

90g mąki pszennej

Czekoladę i masło rozpuść w kąpieli wodnej. Ostudź.
Jajka ubijaj w mikserze z cukrem, aż zwiększą swoją objętość - około 5-7 minut. 
Ciągle miksując powoli wlewaj czekoladową masę. Przesiej mąkę i partiami dodawaj do ciasta miksując na najniższych obrotach lub mieszając szpatułką. Formę wyłóż papierem do pieczenia.
Piecz w 180 stopniach przez 25-30 minut.

............................................................................................................

Czekałam na ten dzień.
Odliczałam, zaczęłam od ośmiuset iluś.
Myślałam, że już nigdy nie nadejdzie.

I jest.
I wszystko się ułożyło, poprawiło, zmieniło, tak jak myślałam.
Mam swoje 42 m2 dzielone z moim A.
Mam w końcu SPOKÓJ i lat osiemnaście.

Pozdrawiam,
[muffinka.]









5 komentarzy:

Kinga Łucja pisze...

Smacznie wygląda! :)

gin pisze...

Proste, a ten smak... Bezbłędny :)

Kamciss pisze...

Uwielbiam :>

arbuzowedaiquiri. pisze...

cudowne, najprostsze i najpyszniejsze brownie <3
zajrzałam tu ostatnio po kilku miesiącach przerwy, jestem pod wrażeniem! gratuluję wszystkich kulinarnych sukcesów, jesteś niesamowitą dziewczyną! gratuluję nadejścia tego upragnionego dnia, wiem, jak to jest :) tak trzymaj!

Karolina Luka pisze...

Bardzo fajny przepis, nie sądziłam, że brownie jest tak proste w przygotowaniu;)

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...